lac_Robertville

Elf plaatsen waar u in de provincie Luik in de zon kunt zwemmen:
negen buitenzwembaden en twee meren onder toezicht. Hier is de lijst van deze zwemplekken:

* Domaine Provincial de Wégimont – Pool Complex

Domaine de Wégimont ligt aan de rand van het plateau van Herve en biedt u een recreatiepark met een vijver die is omgebouwd tot visvijver en een openluchtzwembadcomplex bestaande uit 3 zwembaden die permanent worden verwarmd tot 26° dankzij
zonnepanelen. Een peuterbad van 275 m² (40 cm diep) voor kinderen onder de 6 jaar, een sportbad van 25m x 15m (1m40 diep) of een speelbad met een waterglijbaan, glijbaan en bubbelbankjes, er is voor elk wat wils!

* Buitenzwembad Wiesenbach
De “Freibad Wiesenbach”, gelegen naast de camping, bestaat uit een kikkerbad met een glijbaan voor kinderen en een zwembad van ± 240m², met tegenstroom zwemmen. Rondom het zwembad nodigt een grote ligweide u uit om te zonnen of te tafeltennissen.


* Buitenzwembad Mon Repos in Malmedy

Het openluchtzwembad “Mon Repos” ligt in een prachtige natuurlijke omgeving en biedt ontspanning en amusement voor jong en oud met een waterglijbaan, een volleybalveld en een jeu de boulesbaan.

* Spa Gemeenschappelijk Zwembad
Gelegen in een prachtige groene omgeving op de weg naar het meer van Warfaaz, de watersportfaciliteiten omvatten een 50m openlucht Olympisch zwembad met glijbanen van twee verschillende lengtes (15 of 45m) en duikplanken, een kinderbad en spelen met 8.000 m2 gazon, een overdekt zwembad van 25m met een glijbaan van 40m en een kinderbad. Er is ook een ontspanningsruimte met sauna, stoombad en solarium en een cafetaria met een groot terras.

* Spa Baden
Binnen- en buitenzwembaden verwarmd tot 33°, sauna’s, hammams en ontspanningsruimtes.

* Speeltuin en openluchtzwembad – Complexe Les Bressaix in
Stavelot

Olympisch openluchtzwembad verwarmd tot 24° met kikkerbad en aquagymlessen. Het is omgeven door een groot gazon, een cafetaria en een speeltuin voor kinderen.

* Gemeenschappelijk zwembad van Theux
Met een lengte van 33 meter biedt dit voormalige Olympisch zwembad iedereen een aangenaam moment van ontspanning.
Verfrissingen zijn verkrijgbaar in de cafetaria of op het terras.
* het openluchtzwembad van Ocquier (elke dag van het jaar geopend in juli en augustus van 14.00 tot 19.00 uur)
Rue Wez – 4560 Ocquier – 0471 374 906 – aurelie.ginkels@gmail.com
Het gemeenschappelijke buitenzwembad, dat dateert uit 1958, heeft een 25 m lang zwembad (max. 2 m diep) en een peuterbad voor de kinderen. Parasols, stoelen, ligstoelen, ligstoelen, gazon, tafeltennistafel, toiletten, douches, snacks, ijs, drankjes…. alles is aanwezig om een aangenaam moment van ontspanning door te brengen!

* Lago Eupen Wetzlarbad
Kom en geniet van de warmte van de lagune of sauna, zwem in het kinderbad, beleef sensaties op de wilde rivierbaan of in het golfslagbad, zwem in de buitenbaden of in het sportbad. Kom dan ontspannen in ons Rest-eau-café om uw dag in stijl af te sluiten.

En tot slot, de twee meren onder toezicht van badmeesters:

* Lake Bütchenbach http://www.butgenbach.info
Met een oppervlakte van 120 ha en voorzien door de Warche, heeft het Bütgenbachmeer vele activiteiten te bieden dankzij het in 1979 opgerichte sport- en recreatiecentrum “Worriken”. U kunt vissen, zeilen, zwemmen, zwemmen, kanoën en ook windsurfen. Er is ook een ontwikkeld strand, een camping, restaurants en een ADEPS centrum (zeilschool, tennis, langlaufen…).

* Robertville Lake Robertville
Dit kunstmatige meer, dat bedoeld was om de energiecentrale van Bévercé en de stad Malmedy van drinkwater te voorzien, is in 1928 aangelegd en beslaat een oppervlakte van 63 hectare. Het is een ideale plek voor ontspanning voor het hele gezin: zwemmen in het meer, fijn zandstrand, verhuur van waterfietsen, trays en kleine elektrische motorboten.
In geval van wisselende weersomstandigheden is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met deze zwemgebieden via hun websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *