Cathedrale Liège
Een permanent ontsnappingsspel in de schatkamer van de Kathedraal van Luik
Volgens de legende voedde Samael, die door zijn medemensen uit het paradijs was verdreven, de aarde met zijn tranen. Verzameld door de eerste mensen en doorgegeven aan onze discipelen sinds het begin der tijden, zijn deze kostbare relikwieën de sleutel die de deuren van Eden kan openen.
Napoleon exposition
Van 3 april 2021 tot 9 januari 2022 : grote tentoonstelling in de museumruimte van het station Luik-Guillemins: ‘Napoleon – De mythe voorbij’. De tentoonstelling van bijna 3000 m² dompelt u onder in een cultureel avontuur dat de vele facetten van Napoleon Bonaparte onthult. Twee eeuwen na zijn dood weegt deze vooraan-staande historische figuur nog steeds op onze samenleving.
Meer Heer
musee_sart_Tilman
Een beeldenmuseum zonder entreegeld, gecombineerd met een aangename wandeling, zonder masker of reservering… wat is er in deze tijd een betere activiteit?
Meer…
LIEGE_VELO

Om de fietsmobiliteit aan te moedigen, biedt de fietsverhuurdienst van Pro Velo VZW iedereen de mogelijkheid om vanaf 1 maart en gedurende heel 2021 gratis een klassieke fiets te huren (binnen de grenzen van de beschikbare voorraad).
Rendez-vous op het fietspunt Guillemins (Pro Velo)
Place des Guillemins, 2 – 4000 Luik – +32 4 222 99 54
liege@provelo.org – www.provelo.org/fr/liege

En ook… We hebben een garage voor uw fietsen 😉

SERRE_DESERTIQUE
Is de kou niet goed voor je? Waarom dompelt u zich niet onder in een andere tropische sfeer in het Observatorium van de Plantenwereld?
In de tropische kas of in de mediterrane kas?
Of in de kinderkas, met de kinderen?

EXPO_CITE_MIROIR
Met de tentoonstelling Illusions nodigt het Centre d’Action Laïque de la Province de Liège u uit om de mechanismen die ons beoordelingsvermogen beïnvloeden en ons de wereld vanuit verschillende perspectieven doen bekijken, beter te begrijpen.
Affiche de l'exposition ‘Félins ! Du tigre à dents de sabre au chat domestique’
Tentoonstelling: Felines!

Kinderen kennen het zachtaardige Teigetje van Winnie de Poeh, de mysterieuze Diego van de IJstijd, de machtige Meester Teigetje van Kung-fu Panda, de nobele Muffassa van de Leeuwenkoning of de angstaanjagende Sherkhan van het Jungle Boek.

Het Prehistomuseum biedt de mogelijkheid om ze persoonlijk te ontmoeten via een interactief cultureel avontuur dat plezier en leren combineert!

Lees meer …

médaillons des artistes Schälling | Enderle
Als u een souvenir uit Luik wilt meenemen…
Medaillons gemaakt door het kunstenaarsechtpaar Schälling | Enderle zijn te koop bij de Matin tranquille B&B.
Zij stellen een detail voor van het kapiteel van een zuil (circa 1180) van de voormalige kathedraal Saint-Lambert in Luik.
L'épopée chevaleresque qui valut à Liège son surnom

Waarom wordt Luik “DE VURIGE STAD genoemd?

Als je over Luik hoort, zul je snel de bijnaam “Brandende Stad” horen.
U zult ook veel verhalen horen die deze bijnaam rechtvaardigen. Hoe is het echt?

Autorisation de bâtir du 74 rue Auguste Donnay
Velen van u stellen mij vragen tijdens uw verblijf in de bed and breakfast “Matin tranquille”: wanneer werd uw huis gebouwd? Is deze deur origineel? Is het een familiehuis? U komt hier alles te weten door deze link te volgen:

Geschiedenis van 74 rue Auguste Donnay in 4000 Luik : hier
frise de Karl Wilhelm Diefenbach
Een amusant verhaal over verleiding en toeval dat begint met een wandeling over een rommelmarkt …

Karl Wilhelm Diefenbach fries in de B&bB “Matin tranquille”.