De Bed and Breakfast  Matin tranquille, “Rustige ochtend” bevindt zich op het Noordenheuvel van de stad, een paar minuten van het centrum, in een rustige straat met gemakkelijke en gratis parkeergelegenheid.

Ligging :breedte: 50.6534414, lengte: 5.5646521

Opgelet: er bestaat twee straten „Auguste Donnay“!

Onze om 4000 Luik en een andere om 4130 Esneux: houdt uw GPS in het oog 😉

Met de trein : “Liege Palais” station ligt op loopafstand van thuis. Aleen 1.6 km maar op de heuvel ! Goed te belopen via de steile straten met kasseien. Meer op SNCBwebsite

Met de bus : De bus is zo nodig vlak bij : nummer 70, 72, 73 en 74 van place Saint Lambert tot “arrêt Lefer” op de kruising van onze straat met Kempestraat. Meer op :  Infotec


In de buurt van “Matin tranquille” bed and breakfast :

Er is een kleine pizzeria, een apotheek en een krantenwinkel op de hoek van onze straat met de hoofdstraat (rue de Campine/Kempenstraat).

U vindt een kleine kruidenier 250m verderop door het charmante rue des Eglantiers met trappen aan beide kanten en kersenbomen in het midden (in de lente is het prachtig) .

rue des Églantiers/ozenbottelstraat

rue des Églantiers/rozenbottelstraat

Wilt u lopen of gewoon een soort wandeling maken naast is het Parc Xhovémont.

Een kilometer verderop heeft u de keuze tussen een Chinees, Vietnamees, Tunesisch, Italiaans, Griek restaurants en een sushibar. De Hill of the Citadel is daar ook ( https://en.wikipedia.org/wiki/Citadel_of_Li%C3%A8ge)

Het “centrum” is 1,6 km beneden de heuvel.

 

Rustige Ochtend is lid van de Luikse vereniging van B&B:  D’une chambre à l’autre

 

In Luik:

Cultuuragenda :

http://agenda.liege.be/
http://www.out.be/fr/agenda/liege/
http://www.mtpaysdeliege.be/
www.todayinliege.be/

Rond Luik: