Voor al wie een stukje Luik wil meenemen, heeft het kunstenaarsechtpaar Schälling | Enderle* een medaillon ontworpen dat een detail voorstelt van het kapiteel van een zuil (circa 1180) van de voormalige Sint-Lambertuskathedraal in Luik.
Het uit kolenzandsteen vervaardigde kapitaal is te zien in het museum Le Grand Curtius.

Voor al wie een stukje Luik wil meenemen, heeft het kunstenaarsechtpaar Schälling | Enderle* een medaillon ontworpen dat een detail voorstelt van het kapiteel van een zuil (circa 1180) van de voormalige Sint-Lambertuskathedraal in Luik.
Het uit kolenzandsteen vervaardigde kapitaal is te zien in het museum Le Grand Curtius.

Het motief toont de conflicten tussen de krachten van goed en kwaad, zoals die in de Romaanse tijd werden geïnterpreteerd. Maar onze tijd laat ook ruimte voor een interpretatie van dit ongewone object.

Het medaillon, met een diameter van 4 cm, in verschillende tinten kunsthars, is te koop bij de B&B Matin tranquille en bij het Archéoforum voor 18 €.

médaillons des artistes Schälling | Enderle

*Het Berlijnse kunstenaarsechtpaar Schälling | Enderle woont al vele jaren in Luik. Zij zijn bekend om hun hedendaagse plastische kunst die steen als basis heeft.
Ze drukken hun liefde voor de stad en het land op verschillende manieren uit. Dit is ook het geval in de hier gepresenteerde stukken, die zich inzetten voor de bescherming en het behoud van het cultureel erfgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *